marți, 29 martie 2011

De ce gresim in dragoste...

    Dragostea este cel mai complicat sentiment, insa multe din greselile pe care le facem din dragoste ar putea avea o cauza comuna.  Deborah Dunn, terapist specializat in tratamentul de cuplu si familial, crede ca a gasit sursa tuturor problemelor sentimentale ale femeilor.
    Dunn sustine ca femeile isi pierd uneori ratiunea atunci cand iau decizii despre barbati. La acest lucru contribuie dependenta din ce in ce mai evidenta a femeilor de dragoste.  Dupa mii de ani in care femeilor li s-a spus ca intreaga lor valoare depinde de barbatul cu care se casatoresc, este greu pentru femeia moderna sa accepte ca lipsa unei relatii stabile nu este o invalidare a valorii personale.
     Cea mai mare cauza a greselilor romantice ale femeilor, provine din povestile si modelele impuse de societate, spune Dunn. Specialista crede ca cele mai multe femei incep o relatie cu asteptari nefondate. Asa cum barbatii au devenit consumatori din ce in ce mai avizi de materiale pornografice, la fel si femeile risca o dependenta de dragoste, de euforia sentimentelor romantice.
    Dunn crede ca, desi dragostea si starea de bine asociata ei sunt cautate de toata lumea, ele nu pot fi scopul primar al unei relatii pe termen lung. Atunci cand cauti stabilitate, companie si un camin cald, fiorul dragostei ti-ar putea sta in cale.

 

Nu mai cauta dragostea din povesti


    Mitul printului care isi va gasi printesa si cei doi vor trai fericiti pana la adanci batraneti este una dintre cauzele cele mai frecvente ale nefericirii femeilor cu probleme in viata sentimentala. Femeile care cauta un print care sa le puna regatul la picioare sau un barbat care sa le vindece toate ranile emotionale din relatiile anterioare se asteapta la prea mult si nu pot evita dezamagirea in dragoste.
      In viziunea specialistei, Alba ca Zapada este femeia care asteapta venirea barbatului ideal. In loc sa lucreze singura la viata proprie, ea asteapta ca barbatul sa ii ofere totul si sa ii satisfaca cele mai mici nevoi. "Puterea dragostei poate transforma un barbat" este un alt mit atacat de specialista. Atunci cand femeile confunda puterea sexuala, de a atrage un barbat, cu puterea personala, care poate retine atentia unui barbat, ele gresesc fundamental. Odata ce barbatul a fost atras, ea poate avea probleme in a-l pastra si ramane din nou singura si macinata de dileme.
      In mod biologic, femeile sunt mai inzestrate decat barbatii cu calitatile specifice de ingrijire si afectiune. In timp ce barbatii cauta mai multe partenere, femeile sunt predispuse la monogamie, spune Dunn.
       Despartirea de un barbat nepotrivit poate fi amanata pentru ca, in fond, instinctul iti spune sa-l pastrezi. Mai mult, femeile sunt speriate mai mult decat barbatii de absenta unui partener, dupa mii de ani in care rolul asumat de barbati a fost ingrijirea familiei, iar femeile si-au obtinut valoarea doar alaturi de un sot.

 

Ia o pauza

      Solutia propusa de Deborah Dunn pentru a depasi aceste mentalitati si complexe este o pauza in procesul de cautare a barbatului perfect. Sentimentele neplacute cauzate de o despartire dispar in aparenta atunci cand te indragostesti din nou.
      Atunci cand folosesti un barbat pentru a-ti alina suferinta provocata de ultimul barbat din viata ta, fugi de problemele si nu poti evolua. Despartirea dupa o relatie serioasa necesita un timp de vindecare de pana la un an, timp in care fiecare dintre cei doi trebuie sa isi rezolve conflictele interioare cauzate de motivele despartirii.
      Luand o pauza de la dragoste, iti dai ragaz sa iti imbunatatesti respectul de sine si sa iti faci ordine in viata. Starea euforica de la inceputul unei relatii, considerata un adevarat drog de multi psihologi, nu trebuie folosita ca mecanism de evitare al altor probleme.
      Sfatul cel mai important al terapeutei se refera la nevoia femeii de a-si infrunta responsabilitatile si de a-si rezolva problemele inainte de a incepe o relatie noua. Dragostea dureaza pana la adanci batraneti doar atunci cand gasesti un barbat care iti imparte aceleasi valori si dorinte, nu un cavaler pe cal alb.
              
                                                                                                sursa:http://familie-relatii.acasa.ro

sâmbătă, 26 martie 2011

Sa radem ......



Politistii se duc in excursie cu un autocar cu doua nivele
La nivelul de jos ofiteri si la nivelul de sus subofiteri.
La un moment dat se aud urlete de la nivelul de sus, iar sefu` se duce sa vada ce se intampla
-De ce urlati in halul asta?
-NOI NU AVEM SOFER !!! 



Doi betivi:
- Ba, tu care boala crezi ca este mai grava, Parkinson sau Alzheimer?
- Io zic ca mai bine este sa ai Parkinson.
- De ce?
- Pai mai bine versi jumatate de pahar pana il duci la gura, decat sa uiti unde ai pus sticla. 



O calugarita se duce la maica stareta:
- Maica stareta, am fost violata, ce sa fac?
- Bea un ceai de pelin fara zahar, ii raspunde aceasta.
- Si-mi voi recapata cinstea si puritatea?
- Nu, dar iti va disparea satisfactia de pe chip. 



Cu cine se culca barbatii?
Pana la 14 ani cu papusile, de la 15 la 35 cu cine vor, de la 35 la 45 cu cine gasesc, de la 45 la 55 cu cine-i mai doreste, de la 55 la 65 cu geamu deschis, de la 65 la 75 cu usa deschisa, iar dupa 75 mor din cauza curentului.... 



Unul dintre pasagerii de pe vapor ii atrage capitanului atentia ca pe o insulita e un om zdrentaros care sare si da din maini langa un foc.
- Cine e tipul? Ce-o fi cu el?
- Nu stiu, zice capitanul, insa de cate ori trecem pe aici se bucura nespus!


luni, 21 martie 2011

Mi-e dor...


E frig afara, ploua si eu ma gandesc
Ca sant plecat mai mereu
Nu spui nimic, dar stiu ca ti-e greu
Acelasi lucru se intampla si-n sufletul meu
Au trecut trei zile de cand nu te-am vazut
Tu mi-ai lipsit in fiecare minut
Mi-e dor sa te strang in brate, sa te sarut
Mi-e dor sa imi vorbesti, mi-e dor sa te-ascult
Soapte fierbinti si dulci in fiecare noapte

Mi-e dor de tine si te vreau aproape
Mi-e dor de tine, mi-e dor de tine
Sapte zile, sapte-mi lipsesti 
Mi-e dor de tine, mi-e dor de tine
Si cerul plange cand tu nu esti

Si ma gandesc cat de bine-i acasa 
Unde m-astepti tu atat de frumoasa
Ma simt iubit in fiecare minut
Mi-e dor sa imi vorbesti, mi-e dor sa te-ascult
Soapte fierbinti si dulci in fiecare noapte

Mi-e dor de tine si te vreau aproape
Mi-e dor de tine, mi-e dor de tine
Sapte zile, sapte-mi lipsesti 
Mi-e dor de tine, mi-e dor de tine
Si cerul plange cand tu nu esti
Mi-e dor, mi-e dor, mi-e dor
Dor, dor, dor de tine.


                                                                                             Alex Velea

sâmbătă, 19 martie 2011

Super Luna

         Sâmbătă va fi o zi deosebită. Vom putea vedea o lună plină cum n-am mai văzut de 19 ani. Satelitul natural al Pământului se va apropia spectaculos de Terra. Unii oameni de ştiinţă o numesc "Super Luna" şi consideră că aceasta influenţează dispoziţia şi somnul oamenilor. 

     Specialiştii numesc apropierea Lunii de Terra perigeu lunar.  Astrul se va afla la cea mai mica distanţă faţă de Pământ din ultimii 19 ani. La aproape 360.000 de kilometri. În mod normal, distanţa medie la care se află luna faţă de Terra, este de 384.000 de kilometri. Fenomenul va putea fi observat cel mai bine în România sâmbătă seară la ora 20:10.  
     Astrologii, care numesc fenomenul Super Luna, cred că apropierea satelitului de Pământ nu e lipsită de efecte secundare. Influenţează dispoziţia oamenilor, dar şi fenomenele meteo, care pot deveni extreme.
     Irlanda e  ste prima ţară care a luat măsuri împotriva Super Lunii. Mareele lunare sunt principalul inamic. Oamenii sunt sfătuiţi să evite scufundările sau surful. 
     Un fenomen extrem de rar şi riscant. Aşa-l văd majoritatea cercetătorilor străini. Iar timpul a dovedit-o. În ianuarie, 2005, cu două săptămâni înainte ca Luna să fie la cea mai mică distanţă faţă de Pământ, în Indonezia s-a produs un tsunami care a omorât sute de mii de oameni. Şi în 1974, de Crăciun, un ciclon a devastat o bună parte din continentul australian, tot pe Lună plină. 

   Sursa: antena3.ro

duminică, 6 martie 2011

De ce iti scriu.....

    
     Daca te intrebi de ce iti spun aceste cuvinte in scris, raspunsul este pentru ca e una dintre cele mai frumoase forme de a da glas unor cuvinte si sentimente.
      Abia acum realizez ca tu ai fost mereu in preajma mea chiar si atunci cand nu ne cunoasteam, sau poate era suficient sa privesc in jurul meu, dar stiu ca fiecare lucru se intampla atunci cand este mai bine. Iar tu, mi-ai dat sansa sa realizez ca iubirea se gaseste mai aproape decat ne imaginam.
       Poate ar trebui sa nu astern aceste cuvinte pe foaie pentru ca magia se poate termina si nu doresc acest lucru....nu acum cand incep sa ma bucur de fiecare clipa si cand incep sa avansez pe drumul pe care tu mi l-ai deschis. Sau poate ca astfel e o forma de a pastra aceste clipe ce au trecut.  Indiferent care este motivul stiu doar ca .... TE IUBESC. Si uneori inima simte nevoia sa iti spun aceste cuvinte simple, insa cu cel mai special dar de a face persoana care plange sa zambeasca, de a alina durerea si de a te face sa simti ca apartini si tu unui suflet pereche.

    "Dragostea nu pune multe intrebari deoarece, daca incepem sa ne gandim, incepe sa ne fie frica, e o frica inexplicabila, nu poate fi exprimata prin cuvinte, de aceea nu intrebi, ci faci."
                                                                                       

Flori periculoase

        Trandafirii şi orhideele, alături de lalele, frezii şi zambile par să fie printre cele mai periculoase flori. Ele sunt crescute în sere, unde sunt ”îndopate” cu pesticide, insecticide şi chimicale menite să le accelereze procesul de creştere, să le potenţeze mirosul, dar să le dea şi un aspect cât mai comercial, potrivit Green Report. Mai mult, în cazul florilor importate, se adaugă pe lângă chimicalele amintite şi o cantitate semnificativă de carbon, pentru ca ele să reziste pe drum. 
      Cercetările în domeniu au arătat că se foloseşte o cantitate de pesticid cu 50% mai mare decât limita admisă, iar trandafirii conţin de 1.000 de ori mai multe pesticide cancerigene decât mâncarea. Specialiştii atenţionează în primul rând părinţii cu copii mici, care ar putea fi mult mai afectaţi decât adulţii.
         "Trebuie să aibă mare grijă când cumpără o floare. Sunt orhideele acelea care au ataşată o eprubetă cu lichid. Conţin azotaţi, conservanţi, care hrănesc planta, dar sunt periculoşi pentru cei mici”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Cercetări Alimentare.


       In proportie covarsitoare, florile taiate pe care le gasim la vanzare sunt crescute in sere, unde sunt ”indopate” cu pesticide, insecticide si tot felul de chimicale menite sa le accelereze procesul de crestere, sa le potenteze mirosul, dar si sa le dea un aspect cat mai comercial.
      Florile taiate nu sunt testate, pentru ca nu exista nicio reglementare legala care sa ceara producatorilor sa foloseasca o anumita cantitate de pesticide. Astfel, florile cultivate la noi sau importate din toata lumea iși emana parfumul toxic asupra lucratorilor din horticultura, asupra mediului, dar și asupra consumatorului final. 

  In 2002, Departamentul american de Sanatate a reunit diverse studii despre sanatatea muncitorilor din industria florilor, dar si despre impactul acestei industrii asupra mediului.

      
      Concluzia a fost ca muncitorii din sere sunt cei mai expusi din cauza folosirii a peste 120 de chimicale intr-un spatiu inchis, crescand astfel riscul de contaminare prin piele sau inhalare. In Ecuador, aproximativ 60% dintre muncitorii din industria florilor intervievati prezentau simptome de otravire, inclusiv dureri de cap, ameteala, tremurul mainilor si vedere incetosata. 


      De asemenea, numarul femeilor care pierd sarcina sau nasc copii cu anomalii genetice este mult mai mare in cazul in care unul dintre parinti lucreaza in horticultura.

      Olanda ramane in continuare cel mai mare producator de flori, dar Columbia se apropie, cu aproximativ 80.000 de muncitori si alti 50.000 implicati in ambalare si transport. Potrivit unui recent raport intocmit de un sindicat international, peste 190.000 de oameni din tarile in curs de dezvoltare lucreaza in industria florilor.

   Sursa: antena3.ro

sâmbătă, 5 martie 2011

Arca lui Noe - 2011



       Calamităţile naturale din ultima perioadă au inspirat o echipă de designeri din Boston să conceapă oraşul plutitor, rezistent la calamităţi naturale, conform Daily Mail.
       Mai concret, proiectul se întinde pe 30 de milioane de metri pătraţi şi este proiectat pentru a găzdui până la 40.000 de locuitori. Acesta este dotat cu tot ceea ce ar putea să se găsească într-un oraş obişnuit, de la hoteluri până la magazine, cazinouri şi şcoli.
      “Arca lui Noe”, cum a fost denumit, teoretic poate înfrunta cele mai teribile uragane, datorită structurii sale triunghiulare, care permite vântului să treacă prin mijlocul său liber. Super-oraşul este proiectat să plutească într-o poziţie fixă, în interiorul unui bazin umplut cu apă.



   Sursa: antena3.ro

vineri, 4 martie 2011

SUFLETULUI MEU

   


          Se spune ca dragostea nu are nevoie de cuvinte pentru a creste, ci doar de sentimente sincere exprimate in fapte. Dragostea inseamna sa respiri, sa speri, sa ierti.. sa iubesti. Daca as fi un nor as sta tot timpul deasupra ta, daca ai fi pamant eu as fi apa, daca ai fi "rautatea", eu as fi puritatea.
     Cateodata ma trezesc in mijlocul noptii, tremurand de frica, simtindu-ma singur, fara speranta, gandindu-ma cum ar fi ca tu sa nu fi langa mine. Iar apoi ma intreb... daca stii intr-adevar cat de mult insemni pentru mine.
      Tu esti o parte din emotiile, din sentimentele mele, esti motivul pentru care eu traiesc. Te doresc asa cum desertul doreste apa, asa cum florile iubesc pamantul, asa cum pasarile iubesc cerul. Traiesc prin tine, iar tu prin iubirea mea. TE IUBESC !!!"