Specialiştii numesc apropierea Lunii de Terra perigeu lunar. Astrul se va afla la cea mai mica distanţă faţă de Pământ din ultimii 19 ani. La aproape 360.000 de kilometri. În mod normal, distanţa medie la care se află luna faţă de Terra, este de 384.000 de kilometri. Fenomenul va putea fi observat cel mai bine în România sâmbătă seară la ora 20:10.
Astrologii, care numesc fenomenul Super Luna, cred că apropierea satelitului de Pământ nu e lipsită de efecte secundare. Influenţează dispoziţia oamenilor, dar şi fenomenele meteo, care pot deveni extreme.
Irlanda e ste prima ţară care a luat măsuri împotriva Super Lunii. Mareele lunare sunt principalul inamic. Oamenii sunt sfătuiţi să evite scufundările sau surful.
Un fenomen extrem de rar şi riscant. Aşa-l văd majoritatea cercetătorilor străini. Iar timpul a dovedit-o. În ianuarie, 2005, cu două săptămâni înainte ca Luna să fie la cea mai mică distanţă faţă de Pământ, în Indonezia s-a produs un tsunami care a omorât sute de mii de oameni. Şi în 1974, de Crăciun, un ciclon a devastat o bună parte din continentul australian, tot pe Lună plină.
Sursa: antena3.ro
Foarte tareeee:X sper sa nu fie innorat:)
RăspundețiȘtergereImi place articolul, pe-atat cat imi pare rau ca nu pot vedea "Super Luna".
RăspundețiȘtergereFoarte interesant! Sper sa fie un fenomen spectaculos si atat!
RăspundețiȘtergereE duminica, uffff! bine ca sâmbata a trecut, fara sa mai primim vesti rele despre tsunamis sau cicloane... Avem destule necazuri: la granita Libiei se pregateste armata NATO împotriva lui Gadaffi, în Fukushima înca situatia nu este sigura...
RăspundețiȘtergereMâine este echinoxul. Pasim în primavara cu speranta unei vieti sigure si sanatoase.
Sa ai o primavara minunata!