joi, 21 aprilie 2011

Soc in lumea musulmana

       Sila Şahin, o tânără de 25 de ani din Turcia, stabilită în Germania, a şocat lumea musulmană. Fotomodelul a pozat nud pentru revista Playboy, încercând să transmită astfel un mesaj către toate tinerele din Turcia. "Am acceptat propunerea Playboy pentru că mi-am dorit să fiu liberă. Această poză reprezintă eliberarea faţă de restricţiile din copilărie impuse de familia mea. Mereu mi s-a spus să nu ies în oraş, să nu mă aranjez şi să nu am prieteni bărbaţi. Mă simt ca Che Guevara, trebuie să fac totul după dorinţa mea, altfel viaţa nu are sens pentru mine", a spus modelul.
      "Am încercat să mă comport aşa cum cere ordinea musulmană prea mult timp. Vreau ca aceste poze să fie un îndemn pentru tinerele din Turcia, să le demonstrez că pot trai aşa cum îşi doresc, numai că trebuie să aibă curajul să faca acest pas", a mai spus tânăra.
      Fotomodelul a recunoscut, însă, că familia este furioasă din cauza expunerii în Playboy: "Mama este furioasă. Cât despre bunici, nu mai vorbesc. Mătuşile şi unchii mei sunt şocaţi. Am reuşit să vorbesc cu tatăl meu, care şi-a exprimat îngrijorarea vis-a-vis de presiunea pe care o voi resimţi din partea comunităţii musulmane".
     Sila Şahin este prima femeie din Turcia care s-a dezbrăcat pentru Playboy.

   
    Sursa: antena3.ro

2 comentarii: