luni, 4 februarie 2013

Capitole inchise - Etape ale vietii



    Trebuie să știm întotdeauna când o etapă a vieții noastre a ajuns la un sfârșit. Dacă insistăm să zăbovim mai mult decât este necesar, pierdem bucuria și sensul celorlalte etape ale vieții prin care urmează să trecem. Închizând cicluri, uși sau capitole – oricum le-am numi, ceea ce contează este să lăsăm în urmă momentele vieții care au luat sfârșit.

    Ți-ai pierdut slujba? O relație de dragoste a ajuns la final? Ai părăsit casa părintească? Ai plecat în străinătate? O prietenie care dura de-o viață a luat sfârșit pe neașteptate? Poți petrece timp îndelungat întrebându-te de ce s-au întâmplat toate acestea.
    Îți poți spune că n-ai să mai faci niciun pas până când nu vei afla de ce anumite lucruri care erau atât de importante și păreau atât de trainice în viața ta s-au transformat în praf și pulbere, brusc și neașteptat. Dar o asemenea atitudine ar fi foarte stresantă pentru toți cei implicați: părinții, soțul sau soția, iubita sau iubitul, prietenii, copiii, sora sau fratele tău.
    Toată lumea închide capitole, întoarce o nouă pagină, își continuă viața, și toți se vor simți prost văzând că tu rămâi nemișcat/ă.
    Ce-a fost a fost, și cel mai bun lucru pe care-l putem face este să lăsăm trecutul în urmă.
    De aceea este atât de important (oricât de dureros ar fi!) să distrugem amintirile, să ne mutăm, să donăm lucruri orfelinatelor, să vindem sau să donăm cărți sau altele asemenea.
    Orice lucru din lumea vizibilă este o manifestare a lumii invizibile, a ceea ce se petrece în inimile noastre – debarasându-ne de anumite memorii/amintiri înseamnă, în același timp, să facem loc altora noi pentru a le lua locul.
    Lasă totul în urma ta. Eliberează-te. Detașează-te de lucrurile și întâmplările trecute.
    Nimeni nu joacă în viață cu cărți de joc însemnate, prin urmare câteodată câștigăm, iar alteori pierdem. Nu te aștepta la nimic în schimb, nu te aștepta ca eforturile să-ți fie apreciate, să-ți fie descoperit și recunoscut geniul, talentul sau ca dragostea să-ți fie înțeleasă…
    Ieși din rutina zilnică, din ceea ce te face să-ți aduci aminte cât de mult ai suferit din cauza a ceea ce ai pierdut…Acest lucru îți va otrăvi viața, fără să-ți ajute la nimic altceva…
    Nimic nu poate fi mai periculos decât a nu accepta că o relație de dragoste s-a terminat, promisiunea amăgitoare a unui loc de muncă care nu se mai concretizează, decizii care așteaptă tot timpul momentul potrivit, ideal.
    Înainte de a începe un nou capitol, cel vechi trebuie să ia sfârșit: gândește-te că ceea ce a trecut nu se va mai întoarce niciodată. Adu-ți aminte că a existat o vreme când ai putut trăi fără acel lucru sau acea persoană – nimic nu este de neînlocuit, o obișnuință nu reprezintă o nevoie.
    Poate fi atât de evident și o constatare atât de dureroasă, dar în același timp atât de importantă…
    Închidem cicluri. Nu din cauza mândriei, a incapacității sau aroganței, ci pur și simplu pentru că ele nu mai corespund vieților noastre.

Un comentariu:

  1. Adevarat......imi place blogul acesta,toate postariile sunt reale si au si un mesaj de unde poti invata...imi place sa citesc ,sa ma inspir,sa invat cum sa trec peste unele momente...

    RăspundețiȘtergere