luni, 17 ianuarie 2011

Iubire neconditionata


    Un tânăr fusese în război în Vietnam aproape 3 ani de zile. Într-un final se întoarce în America şi îşi sună părinţii la telefon. 


"- Mama, tata, mă întorc acasă, dar vreau să vă cer o favoare. Am un prieten foarte bun şi aş vrea să îl aduc acasă cu mine. "
" - Sigur, ne-ar face mare plăcere să îl cunoaştem", au spus părinţii.
" - Mai e ceva ce ar trebui să ştiţi despre el; în timpul războiului a fost rănit foarte rău. A călcat pe o mină şi explozia l-a lăsat fără o mână şi un picior. Nu are unde să se ducă şi vreau să vină să stea cu voi acasă."
" - Ne pare rău să auzim asta, fiule. Poate rezolvăm cumva să îi găsim unde să stea. "
" - Nu, vreau să stea împreună cu noi acasă!"
" - Fiule, îi răspunde tatăl, nu-ţi dai seama despre ce vorbeşti. Un om handicapat ca el înseamnă o povară foarte mare pentru noi. Avem şi noi vieţile noastre de trăit. Ce sens are să ne încărcăm viaţa cu unul ca el. Lasă-l în pace şi vino acasă. O să-şi găsească el unde să stea."

În acest moment, fiul închide telefonl brusc.
Părinţii n-au mai auzit nimic de el de atunci.
După câteva zile, au primit un telefon de la Poliţie care îi anunţa că fiul lor s-a sinucis aruncându-se de pe o clădire. Erau chemaţi să identifice trupul. Părinţii înmărmuriţi, au ajuns repede la morgă şi acolo au descoperit că într-adevăr, fiul lor era cel care murise.
De asemenea au mai descoperit un lucru:

Băiatul lor avea doar o mână şi un picior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu