duminică, 9 ianuarie 2011

Secretul fericirii .......

        Cu mulţi ani in urma, a trăit în India un înţelept care se spune că păzea într-un cufăr încântător un mare secret care l-a făcut să fie învingător în toate aspectele vieţii sale şi care, pentru aceasta, se considera cel mai fericit om din lume.  Mulţi regi invidioşi i-au oferit putere şi bani şi au încercat să-l jefuiască pentru a-i lua cufărul, dar totul a fost în zadar.
     Şi cu cât încercau mai mult, cu atât erau mai nefericiţi, pentru că invidia nu le dădea pace. Aşa au trecut anii şi înţeleptul era în fiecare zi mai fericit. Într-o zi a venit la el un copil şi i-a spus:
   -Domnule, la fel ca şi tine, vreau şi eu să fiu foarte fericit. De ce nu mă înveţi şi pe mine ce trebuie să fac pentru a reuşi?
Înţeleptul, văzând simplitatea şi puritatea copilului, i-a zis:
   -Pe tine te voi învăţa secretul pentru a fi fericit. Vino cu mine şi fii foarte atent.
     În realitate sunt două cufere în care păstrez secretul pentru a fi fericit şi acestea sunt: mintea mea şiinima mea şi marele secret nu este altceva decât o serie de paşi pe care trebuie să-i faci de-a lungul vieţii:
     Primul pas este să ştii că Dumnezeu există în toate lucrurile din viaţă şi, pentru aceasta, trebuie să-l iubeşti şi să-i fii recunoscător pentru toate lucrurile pe care le ai şi pentru toate lucrurile care ţi se întâmplă.
    Al doilea pas este să te iubeşti pe tine însuţi şi în fiecare zi, când te trezeşti şi înainte să adormi, trebuie să spui: „Sunt important, am valoare, sunt în stare, sunt inteligent, sunt iubitor, aştept mult de la mine, nu există obstacol pe care să nu-l pot învinge.”
Acest pas se cheamă autostimă ridicată.
     Al treilea pas este să pui în practică tot ceea ce spui că eşti şi, dacă tu gândeşti că eşti inteligent, acţionează inteligent; dacă tu gândeşti că eşti în stare, fă ceea ce îţi propui; dacă tu gândeşti că eşti iubitor, exprimă-ţi iubirea; dacă gândeşti că nu există obstacol pe care să nu-l poţi învinge, atunci propune-ţi scopuri în viaţă şi luptă pentru ele până când le vei obţine.
Acest pas se cheamă motivare.
     Al patrulea pas este să nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obţine partea lor, tu o vei dobândi pe a ta.
      Al cincilea pas este să nu păstrezi în inima ta ranchiună împotriva nimănui; acest sentiment nu te va lăsa să fii fericit; trebuie să-l laşi pe Dumnezeu să facă dreptate şi tu… iartă şi uită!
Ştiu că e greu, dar nu imposibil.
     Al şaselea pas este să nu iei lucrurile care nu-ţi aparţin, aminteşte-ţi că, potrivit legilor nescrise ale naturii, mâine vei pierde ceva de mai mare valoare.
     Al şaptelea pas este că nu trebuie să faci pe nimeni să sufere; toate fiinţele pământului au dreptul să fie respectate şi iubite.
     Al optulea si ultimul pas: trezeşte-te întotdeauna cu un surâs pe buze şi observă împrejurul tău, căutând să descoperi în fiecare lucru partea lui bună şi frumoasă; ajută-i pe cei care au nevoie, fără să te gândeşti că nu vei primi nimic în schimb; când priveşti pe cineva, descoperă-i calităţile sale.

Secretul fericirii se află în fiecare, caută-l în interiorul tău şi-l vei descoperi!

8 comentarii:

 1. genial postu'
  mi'as dori ca toti sa fim blestemati cu fercire
  ...ea sa ne fie si botezul si moartea..

  am citit mai multe postari si am doua intrebari pentru tine..:D

  ce zodie esti?
  ce religie esti?(te intreb aceasta nu pentru ca as fi superficiara dar blogul tau imi miroase usor dar totusi nu de nedetectat pt mine a spiritualitate si apreciez mult aceasta caracteristica)

  RăspundețiȘtergere
 2. Zodie: PESTI
  Religie: ORTODOX
  Grupa sanguina: AB IV, RH negativ

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu cred ca exista fericire absoluta,totala. Nu in aceasta lume dominata de rautati si invidie. Fericirea la mine, in acest moment, se reduce doar la baiatul meu. Restul.... fac parte din "peisajul" vietii.

  RăspundețiȘtergere
 4. Fericire abosoluta nu s-ar mai numi fericire... cum sa o poti pretui sau macar sa realizezi ce este ea fara sunferinta, fara ceva chin pentru a o obtine? Oricum postul este destul de interesant. Pune accent pe ceea ce suntem, pe ceea ce incercam sa obtinem.

  RăspundețiȘtergere
 5. Gostei muito do seu trabalho, o artigo e fantástico, felicidades.

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte frumos, dar omul este sortit pacatului si pana nu trece prin rau nu poate cunoaste bucuria..

  RăspundețiȘtergere
 7. pfoa:)) genial rasp nu m'as fi gandit sa te intreb si rh desi grupa mi'a trecut prin cap=)))..nu deci glumesc..
  stii faza cu religia..mi'era frica ca iar dau penste un blog al uni copil ,om de orice alta religie decat ortodox...doua puncte ics deci..si BRAVO!
  eu sunt scorpie(d'a pun genu' de intrebari:)))tot ortodoxa:D si b3 negativ:>:))

  RăspundețiȘtergere
 8. Daca ti-am spus si grupa sanguina ..... sa iti spun si varsta :))) 32 ani

  RăspundețiȘtergere