luni, 13 decembrie 2010

PREMONITIE

       


      De cate ori ma intreaba cineva daca mi-e frica de moarte, raspunsul meu este: DA, MI-E FRICA CA MI-I VA LUA PE CEI DRAGI! Asta e frica mea. 
      Mi-e groaza sa-mi imaginez ca intr-o buna zi e posibil ca usa sa nu se mai deschida si omul drag sa nu mai intre ... mi se infioara carnea pe mine... Doamne! De alte lucruri groaznice  nici nu vreau sa mai vorbesc... Ma gandesc, ma gandesc destul de des...
      Am pierdut de-a lungul timpului persoane care au lasat goluri de neumplut... iar cuvintele sunt prea sarace pentru a descrie durerea ce tine ani si ani... Cum, e la fel, lupt in fiecare zi, nu pentru mine, pentru cei dragi, si pretind ca sunt normal, ca zilele nu-mi sunt numarate, ca totul o sa fie bine.  Nu stiu cum as mai reactiona la moartea cuiva drag, moartea face parte din mine, din gandurile si framantarile mele. E un subiect tabu pentru multi pentru ca lumea nu stie ce sa simta, ce sa gandeasca, cauta explicatii care sa le mangaie durerea...avem nevoie de acele explicatii ca sa putem merge mai departe. 

       Nu stiu daca am putea fi pregatiti cu adevarat pentru MOARTE... 
       Azi eram trist asa, cumva fara motiv si tot melodii triste ascultam... Imi era groaza, caci am mai trait aceasta stare. Si am aflat .... un prieten pierdea pe cineva drag lui, SOTIA.

4 comentarii:

  1. Nu cred ca putem fi pregatiti pt.momentul morti...desi multi dintre noi spun ca nu le e frica de moarte,ca toti murim,sau ca e mai bine asa...insa in acel moment ti se face frica inexplicabil...nu sti de ce...simti ca ingerul morti a venit sa te ia sti ca va fi bine,dar totusi apare frica.Iar cand pierzi pe cineva chiar daca nu iti este foarte drag doare,simti un gol in interiorul tau toata viata.Exista o ""vorba":rau cu rau da mai rau fara rau,cam asa se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa ma abtin sa nu intreb, desi ar putea parea deplasat: ce varsta ai?
    Gandurile mele in ultimul timp in legatura cu acest subiect seamana foarte tare cu ce ai relatat aici. Totusi, incerc din rasputeri sa le stopez. Pana la urma... cum zicea cineva: toti suntem datori vietii cu o moarte. Cand mi-o veni timpul, aia e! E singurul lucru de care putem fi 100% siguri. In ceea ce priveste gandurile despre moartea celor dragi, asta e un subiect pe care-l evit din toate puterile. Nu vreau sa ma gandesc. Nu pot.

    RăspundețiȘtergere
  3. E trist ce ai scris, mult prea trist... Insa scrisul ne elibereaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am 32 de ani. Dar cand in viata ai parte de astfel de momente, in plus apropiatii tai trec prin asa ceva, gandul ca "toti suntem datori cu o moarte" revine in actiualitate, mai ales cand "se stinge" o tanara de 28 de ani.

    RăspundețiȘtergere